vineri, 7 martie 2014

AMD procesoare APU cod Richland

AMD prezintă noua serie de procesoare APU, cu nume de cod Richland

După succesul obţinut cu seria de procesoare Trinity, foarte apreciate pentru raportul excelent performanţă/preţ, AMD pregăteşte noi modele quad-core pentru socket FM2, ce includ interfaţă grafică din seria Radeon HD 8000, bazată pe arhitectura Graphics CoreNext.

Noile procesoare APU sunt numerotate în forma A##-6000, la care se adaugă terminaţia K pentru variantele cu multiplicator deblocat. La fel ca şi Trinity, noul nucleu Richland este realizat folosind procesul de fabricaţie pe 32 nm şi păstrează configuraţia cu două module Piledriver, rezultând un CPU cu 4 nuclee de procesare. Frecvenţele de funcţionare sunt însă mai mari, iar controllerul de memorie dual-channel funcţionează de acum în mod nativ cu module de memorie DDR3-2133.
Vârful de gamă este reprezentat de modelul AMD A10-6800K, cu multiplicator deblocat şi un nucleu grafic din seria Radeon HD 8670D funcţionând la întreaga sa capacitate. Următorul pe listă este modelul A10-6700, cu frecvenţe de funcţionare puţin reduse şi multiplicator deblocat, dar având acelaşi GPU Radeon HD 8670D.
Seria AMD A8-6000 este reprezentată de modelul A8-6600K şi A8-6500, ambele cu 4 nuclee de procesare, dar un GPU cu mai puţine unităţi de calcul active, pe nume Radeon HD 8570D. Varianta A8-6600K vine cu multiplicator deblocat.
Gama entry-level este reprezentată de modelele A6-6400K şi A4-6300, ambele dual-core. Primul vine cu GPU Radeon HD 8470D şi multiplicator deblocat, iar al doilea cu GPU Radeon HD 8370D şi frecvenţe de funcţionare ceva mai mici.
Toate procesoarele cu multiplicator deblocat, având nume cu terminaţia K, au specificat un consum TDP de 100W, restul încadrându-se într-un consum de maxim 65W.
Programul de lansări AMD pentru anul 2013
Procesoarele AMD APU cu nucleu Richland pot fi instalate ca upgrade şi în plăcile de bază create pentru seria de procesoare Trinity, fiind necesar doar un update de BIOS.
Cei care plănuiesc achiziţionarea unui nou PC au la dispoziţie şi trei variante de chipset care vor echipa plăci de bază cu dotări aduse la zi, spre exemplu conectivitate USB 3.0 şi interfaţă SATA 6 Gb/s. Vârful de gamă este reprezentat de chipsetul A88X (8 conectori SATA 6 Gb/s), urmat de A78 (6 conectori SATA 6 Gb/s) şi A68 (4 conectori SATA 6 Gb/s).

Xi3 PISTON consolă Steam Box

Xi3 PISTON, prima consolă Steam Box, debutează cu un preţ piperat

Valve Corporation, cunoscutul producător de jocuri şi proprietarul celei mai celebre platforme digitale de distribuţie a jocurilor PC, a vorbit în cadrul CES 2013 despre viitoarele console Steam Box şi a susţinut oficial proiectul PISTON al companiei Xi3. Până când propria consolă Steam Box va fi prezentată, prototipul acesteia urmând să fie prezentat în lunile următoare, PISTON a devenit realitate şi este disponibilă pentru precomandă, aceasta urmând să ajungă în mâinile utilizatorilor undeva spre sfârşitul acestui an.
Steam este o platformă extrem de importantă pentru lumea PC, iar Valve a considerat că poate folosi acest avantaj pentru a consolida poziţia acestei platforme tradiţionale pentru jocuri prin lansarea conceptului Steambox, adică un PC uşor de folosit care este împachetat într-o carcasă de mici dimensiuni. Într-o vreme în care consolele pentru jocuri sau terminalele mobile devin platforme preferate pentru un număr din ce în ce mai mare de utilizatori, Valve astfel să asigure atât viitorul industriei jocurilor PC cât şi al propriei existenţe, încercând să intre în competiţie cu Microsoft sau Sony pentru supremaţia domeniului multimedia casnic.
Xi3 PISTON este un PC cu dimensiuni reduse şi un consum de 40W, acesta fiind bazat pe o soluţie AMD R-464, care include un procesor quad-core tactat la 2,3 GHz (3,2GHz în modul Turbo) şi un procesor grafic HD 7660G. Specificaţiile mai includ o memorie RAM cu o capacitate de 8 GB, stocare internă SSD care începe de la 128 GB şi o colecţie impresionantă de porturi, care include o ieşire Display Port, 8 porturi USB, conector Ethernet şi ieşire audio digitală. După cum se observă, aceste specificaţii nu pot rivaliza cu cele ale unui PC bun pentru jocuri, însă scopul Valve este cel de a ocupa sufrageria cu un produs destinat tuturor, şi nu camera unui amator înrăit de jocuri.

Acest sistem este menit să rivalizeze cu consolele de la Microsoft şi Sony care vor apărea în viitorul apropiat, însă încercarea Valve este una curajoasă care s-ar putea lovi de mai multe probleme. Mai întâi de toate, atât Xi3 PISTON cât şi celelalte produse Steam Box similare vor rula Linux, ceea ce va limita numărul de jocuri disponibile faţă de cele prezente în catalogul Steam pentru Windows.
În al doilea rând, Xi3 PISTON este un produs foarte scump, preţul acestuia începând de la 899 de dolari. Producătorul afirmă că designul modular al acestuia permite viitoare actualizări hardware de care consolele nu sunt capabile, însă PISTON foloseşte componente mai exotice cu design special (cum ar fi de pildă socket-ul FS1r2 al procesorului), iar dependenţa de componentele livrate de producător deja a început cu stângul, o actualizare la o capacitate de stocare de 256 GB costând 340 de dolari.
Xi3 PISTON va fi disponibilă undeva spre sfârşitul acestui an, atunci când este preconizată şi apariţia în magazine a rivalului Sony PlayStation 4, în timp ce viitoarea consolă Microsoft şi consola Stream Box oferită de Valve sunt aşteptate undeva la începutul lui 2014.

eMachines destinat copiilor

eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

eMashines MiiPC este un mini-PC numai bun pentru dormitorul copiilor.
Acesta poate fi folosit pentru navigare pe internet, vizionarea de filmuleţe şi jocuri, dar şi activităţi serioase cum sunt temele pentru şcoală.
eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilore
Pentru a se încadra bugetul propus, de numai 99 dolari, cei de la eMachines au realizat sistemul MiiPC folosind hardware împrumutat din sfera tabletelor. Mai exact, avem de-a face cu un dispozitiv pe care rulează sistemul de operare Android 4.2, într-o versiune optimizată pentru ecrane mari şi control folosind mouse şi tastatură.

În carcasa de forma unui cub cu latura de aproximativ 10 cm se ascunde o configuraţie cu procesor dual-core la 1.2 GHz, asistată de 1 GB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare intern, care poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie.
eMashines MiiPC - opţiunile de conectivitate
Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi, iar suportul Bluetooth 4.0 permite conectarea wireless a unui set de tastatură şi mouse. Ecranul ales pentru vizionare poate fi televizorul din cameră, sau orice monitor Full HD prevăzut cu interfaţă HDMI.

eMashines MiiPC suportă configurarea mai multor conturi de utilizator, câte unul pentru fiecare membru al familiei. Suplimentar, producătorul oferă şi o aplicaţie compatibilă cu telefoane Android şi iOS, prin care părinţii pot verifica în orice moment activităţile desfăşurate de cei mici, cu posibilitatea de a bloca accesarea anumitor website-uri sau aplicaţii.

Gigabyte Brix II - cel mai mic PC pentru jocuri

Gigabyte Brix II - cel mai mic PC pentru jocuri

Brix II este un sistem PC cu diemsniuni reduse, ce ascunde o configuraţie puternică bazată pe procesoare din noua familie Haswell de la Intel.
În carcasa de forma unui cub cu latură de 11.5 cm, mai mică chiar şi decât gamepad-ul unei console Xbox, se ascunde un procesor Intel Core prevăzut cu interfaţă grafică din seria Iris Pro, compatibilă cu specificaţiile DirectX 11 şi capabilă să redea jocuri la un nivel de performanţă comparabil unei plăci video entry-level, totul la un consum de energie mai mic de 65W. Potrivit observaţiilor făcute la expoziţia IDF 2013, configuraţia oferă performanţe suficiente pentru a reda în bune condiţii jocul Dirt 2 la rezoluţia nativă a unui monitor Full HD. Aparent, pe lista jocurilor suportate intră şi Crysis 3, rulat ce-i drept cu detaliile ajustate la un nivel mai redus.
Gigabyte Brix II - cel mai mic PC pentru jocuriz
Gigabyte Brix II pune la dispoziţie ieşiri HDMI şi DisplayPort, 4 conectori USB 3.0, port Gigabit LAN, placă de reţea WiFi integrată şi ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm.
Din păcate preţul situat în intervalul 499-599 dolari nu include sistemul de operare, memoria RAM şi dispozitivul de stocare, care trebuie achiziţionate separat de utilizator. Însă odată adus în stare de funcţionare, Brix II este complementat cu un bundle format din mai multe jocuri oferite gratuit prin serviciul Steam, ne natură să mai amortizeze o parte din investiţia făcută.

Western Black2

Western prezintă WD Black2 - hard disk de 1TB şi SSD de 128GB într-un singur dispozitiv

Western Digital a lansat primul HDD/SSD de tip 2-in-1, gândit ca o soluţie de upgrade ideală pentru cei care vor să beneficieze de avantajele unui perechi formată din SSD performant şi hard disk încăpător fără a instala dispozitive separate, operaţiunea fiind oricum imposibilă în cazul laptopurilor prevăzute cu un singur compartiment pentru hard disk.

La suprafaţă, Western Digital WD Black2 se prezintă ca un hard disk obişnuit cu format 2.5 inch, măsurând 9.5 mm grosime şi echipat cu un singur conector SATA-III. Dar spre deosebire de un hard disk hibrid (SSH) ce foloseşte o cantitate redusă de memorie NAND flash pentru a optimiza performanţa la scriere/citirea fişierelor des accesate, WD Black2 este recunoscut ca două dispozitive de stocare distincte: SSD de 128GB şi HDD de 1TB. Astfel, utilizatorii au posibilitatea să instaleze sistemul de operare şi aplicaţiile pe componenta SSD, lăsând colecţia de fişiere pe volumul de 1TB găzduit de hard disk-ul cu platane rotative. Pe lână maximizarea performanţelor pentru aplicaţii, folosirea unei configuraţi duale prezintă avantaje şi din punct de vedere al uzurii la care este expusă componenta SSD, eliberată de traficul cauzat de transferul fişierelor mari şi utilizarea programelor de tip file sharing.
Western Digital WD Black2W
Disponibil pentru suma de 299 dolari, noul hard disk dual Western Digital WD Black2 poate echipa orice sistem PC/laptop prevăzut cu bay pentru hard disk în format 2.5 inch şi conector SATA, rulând sistemul de operare Windows 8.1, 7, Vista sau XP.

Nokia X

Nokia X - numele oficial al lui Nokia Normandy, smartphone-ul cu Android


După multe informaţii foarte interesante despre smartphone-ul cu Android semnat Nokia, avem acum o primă poză oficială. Ea nu a fost publicată de Nokia, ci de un cont de twitter al unui cunoscut zvonist IT. Ea confirmă denumirea Nokia X pentru viitorul terminal, urmaş al seriei Asha de telefoane mobile. Pentru cei ce nu sunt încă familiari cu subiectul, producătorul finlandez pregăteşte un telefon ce va rula sistemul de operare Android, însă într-un format foarte diferit de cel cu care am fost obişnuiţi până acum. El va avea o interfaţă personalizată de Nokia şi nu va oferi acces la magazinul de aplicaţii Google Play. În schimb, utilizatorii vor avea acces la un magazin dedicat, oferit de producător.
Imagine de prezentare pentru Nokia XImagine de prezentare pentru Nokia X
În titlu am folosit cuvântul smartphone atunci când ne-am referit la Nokia X, însă cititorii trebuie să ţină cont de cele de mai sus. Terminalul se încadrează în definiţia general acceptată deoarece rulează un sistem de operare consacrat şi vine cu specificaţii specifice. Ecranul de 4” va avea o rezoluţie de 480x800 pixeli, iar în carcasă am putea să găsim un chipset Qualcomm Snapdragon 200 cu procesor dual core tactat la 1 GHz. Memoria RAM va fi limitată la 512 MB şi ea va limita la rândul ei aplicaţiile ce vor putea rula bine pe terminal. Poate că şi acesta este unul din motivele pentru care Nokia vrea să controleze aplicaţiile ce vor putea fi instalate.
Nokia X, cunoscut până acum drept Nokia NormandyNokia X, cunoscut până acum drept Nokia Normandy
Nokia X va fi un telefon dual SIM, iar bateria din dotare va avea o capacitate de 1.500 mAh. Conform unor informaţii neoficiale, el a fost deja oferit unor dezvoltatori de aplicaţii din India. Ne aşteptăm ca Nokia să anunţe oficial terminalul săptămâna viitoare în cadrul unei conferinţe de presă de la MWC 2014.

Gionee Elife S5.5 SMARTPHONE

Gionee Elife S5.5, un smartphone ultra-subţire cu autonomie bună

Creaţie a producătorului chinez Gionee, Elife S5.5 candidează la titlul de cel mai subţire smartphone din lume, promiţând totodată suficientă autonomie pentru cel puţin o zi de utilizare intensivă.
Măsurând doar 5.5mm grosime, noul Elife S5.5 este considerabil mai subţire decât modelul iPhone 5S de la Apple(7.6mm grosime) şi discutabil mai elegant. În ciuda limitărilor de design, acumulatorul instalat oferă totuşi capacitate generoasă, de 2300mAh. Mai departe, configuraţia este una de nivel mediu, cu CPU quad-core la 1.7GHz şi 2GB memorie RAM.
Gionee Elife S5.5
Gionee Elife S5.5 oferă ecran de 5 inch asistat cu 3 butoane capacitive, cameră frontală de 5MP şi cameră foto de 13MP în partea din spate.
Disponibil deja la precomandă  în China pentru echivalentul a 370 dolari, Gionee Elife S5.5 va putea fi achiziţionat şi în alte 40 ţări începând cu această vară, în variante cu 3G sau LTE.

Samsung Gear Fit

Samsung a anunţat Gear Fit, o brăţară inteligentă pentru activităţile sportive

Samsung şi-a început seria de prezentări la Barcelona cu noile ceasuri inteligente Gear 2 şi Gear 2 Neo, a continuat cu aşteptatul telefon Galaxy S 5 şi a terminat cu cea mai mică dintre noutăţi, brăţara pentru activităţi sportive Gear Fit. O rudă mai mică a produselor din familia Gear 2, aceasta este destinată care au nevoie doar ocazional de un astfel de accesoriu inteligent şi nu sunt încă gata să-şi abandoneze definitiv ceasul tradiţional de la mână.
O versiune mai mică a modelelor Gear 2, noua brăţară inteligentă are o greutate de numai 27 de grame. Accesoriul oferă un ecran AMOLED curbat cu diagonală de 1,84” şi rezoluţie de 432 x 128 pixeli, acesta având un raport de aspect foarte lat pentru a avea loc în carcasa îngustă pe care Samsung a proiectat-o. Carcasa are dimensiuni de 23,4 x 57,4 x 11,95 mm şi este certificată IP67 pentru rezistenţa la praf şi imersiune la o adâncime de cel mult un metru.
Samsung Gear Fit - mai îngustă decât ceasurile Gear 2

La fel ca modelele Gear 2, şi Gear Fit se poate conecta la telefoanele mobile Samsung compatibile prin intermediul conexiunii Bluetooth 4.0 LE şi oferă un set complet de senzori care-l fac un accesoriu util pentru cei care fac sport şi vor să-şi monitorizeze activitatea: pedometru, senzor pentru puls, accelerometru şi giroscop. Brăţara inteligentă Gear Fit permite vizualizarea şi respingerea apelurilor, vizualizarea notificărilor sistemului de operare şi înregistrarea datelor în aplicaţia S-Health.



Bateria din Gear Fit are o capacitate de 210 mAh şi promite o autonomie de 3-4 zile într-un regim normal de lucru, ceea ce presupunem că s-ar putea traduce prin „nu în cazul unei utilizări permanente”. Accesoriul Samsung Gear Fit va fi disponibil începând cu luna aprilie.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Lenovo prezintă Yoga Tablet 10 HD+, cu ecran Full HD şi hardware îmbunătăţit

Prezentată ca o variantă îmbunătăţită a originalei Yoga Tablet, apreciată pentru designul nonconformist şi construcţia integral din aluminiu, noua Yoga Tablet 10 HD+ plusează cu ecran Full HD şi o platformă hardware cu specificaţii aduse la zi.
Dispozitiv multifuncţional, care poate fi manevrat folosind o singură mână şi sprijinit pe balamaua rotativă pentru vizionarea comodă a clipurilor video şi compunerea mesajelor cu tastatura virtuală, Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ pune la dispoziţie ecran de 10 inch cu rezoluţie 1920x1200 (rată de aspect 16:10), animat cu un chipset din seria Snapdragon 400.

Configuraţia include CPU quad-core la 1.6GHz, 16GB sau 32GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune, suport pentru conexiuni 3G HSPA+ la 42 Mbps, acces la reţele WiFi N şi modul Bluetooth 4.0 pentru utilizarea de accesorii wireless. Toate acestea sunt alimentate cu un acumulator de 9000mAh, ce duce greutatea finală la un respectabil 612 grame.
Noua tabletă Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ va ajunge pe rafturile magazinelor în lunile următoare, însă preţul de achiziţie deocamdată nu este cunoscut.

Google  Ara va sosi în 2015 la preţuri începând de la 50 de dolari

Proiectul telefonului modular Ara, care a fost conceput iniţial de către Motorola Mobility, a fost păstrat de Google în cadrul departamentului Advanced Technology and Projects după ce compania s-a decis să se despartă de faimosul producător. În timpul care s-a scurs de la dezvăluirea publică a acestui proiect nu am aflat mare lucru, dincolo de găsirea unui partener pentru tiparul 3D ieftin, însă Google are lucruri noi de anunţat.
Google a dezvaluit că intenţionează să facă din Ara nu doar un smartphone modular pentru care vom putea cumpăra componente după nevoi şi preferinţe, ci şi nu smartphone ieftin. Conform declaraţiilor, echipa de dezvoltare din cadrul diviziei Advanced Technology and Projects intenţionează să dezvolte un produs care va avea un preţ care va începe de la 50 de dolari.
În mod vădit, nu vom obţine prea mult contra acestei sume modice. Numit temporar Grayphone, telefonul de 50 de dolari va fi o platformă de bază care va oferi un procesor, memorie RAM, memorie internă, un ecran tactil, un modul wireless şi cam atât. Cei care vor dori mai mult, cum ar fi o cameră foto, un amplificator audio mai bun sau un GPS, vor trebui să apeleze la componentele modulare care vor fi vândute separat, însă Grayphone este un bun punct de plecare.

Google recunoaşte că acest preţ de 50 de dolari este ambiţios, admiţând că încă nu au atins acest prag până acum. Compania afirmă că scopul propus poate fi atins, şi că intenţionează să lanseze prima versiune a terminalului Ara undeva în prima parte a anului viitor.
Până atunci, Google va oferi mai multe detalii în cadrul conferinţei dedicate dezvoltatorilor software, care va avea loc în perioada 15-16 aprilie. Aceasta va încerca să pună cap la cap ideile apărute până acum şi să propună  o platformă software care să dea viaţă componentelor hardware disparate ale acestui viitor produs.

Qualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android

Anunţat încă din luna noiembrie, chipsetul Snapdragon 805 îşi arată forţa în jocuri de Android, redate pe o tabletă cu ecran 4K.
Qualcomm a promis că va aduce jocuri Ultra HD pe tabletele cu Android, iar acum ne arată că are mijloacele necesare pentru a face asta. Prima tabletă cu chipset Snapdragon 805 şi ecran 4K (3840x2160) şi-a făcut apariţia la MWC 2014, pre-echipată cu o selecţie generoasă de jocuri pentru Android, incluzând titluri ca Asphalt 8 şi Injustice: Gods Among Us.
Qualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de AndroidQualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android
Fără a necesita modificări la nivel de software, jocurile prezentate au rulat fără probleme pe ecranul de rezoluţie înaltă, ce-i drept folosind texturi şi un nivel al detaliilor optimizat pentru rezoluţii mai mici. Chiar şi aşa, ecranul cu densitate de 4 ori mai mare decât soluţiile Full HD obişnuite şi de 2.6 ori mai mulţi pixeli decât ecranele Retina folosite pentru tabletele iPad Air reuşeşte să-şi arate atuurile. Mult mai avantajate sunt însă aplicaţiile pentru tablete, care pot reda cu mai multă claritate elemente grafice şi text redimensionat la acţionarea funcţiei zoom.
Prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de AndroidPrima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android
Potrivit Qualcomm, chip-ul Snapdragon 805 este gata pentru producţie de masă, primele tablete motorizate de acesta urmând să apară în perioada verii având cele 4 nuclee Krait tactate la 2.5GHz.

Desire 816, noul smartphone mid-range de la HTC are acum un preţ

Prezentat în urmă cu doar câteva zile la MWC, noul HTC Desire 816 a luat deja drumul magazinelor din China, unde va putea fi găsit la un preţ cel puţin rezonabil.
Telefonul bazat pe o configuraţie cu chipset Snapdragon 400, compus din CPU quad-core la 1.6 GHz şi GPU Adreno 305, este aşteptat mai întâi în magazinele din China, de unde va putea fi comandat începând cu jumătatea lunii martie pentru echivalentul a 213 euro . În aceşti bani,  telefonul oferă cameră foto de 13MP, 1,5 GB de memorie RAM, o memorie internă extensibilă cu o capacitate de 8 GB şi baterie cu o capacitate de 2600 mAh.
HTC Desire 816HTC Desire 816
Din păcate preţurile practicate în China sunt întodeauna mai mici decât cele rezervate pentru Europa, producătorii trebuind să ia în calcul detalii ca taxele pe importuri, costuri de transport şi condiţiile specifice din piaţa europeană. Astfel, dacă aspectul exterior şi setul de specificaţii atrăgător vor fi completate cu un preţ de vânzare rezonabil, noul Desire 816 are şase să devină un real succes pentru companie.
HTC Desire 816 va ajunge pe piaţa europeană în luna aprilie, disponibil în şase versiuni coloristice: alb, negru, gri, albastru închis, portocaliu şi verde pal.

Logitech prezintă Harmony Smart Keyboard şi Harmony Smart Control

Logitech Harmony Smart Control este o telecomandă media center pentru sufragerie, prin care putem accesa servicii multimedia şi controla dispozitivele preferate din confortul propriului fotoliu. Pentru mai multă flexibilitate avem la dispoziţie şi accesoriul Harmony Smart Keyboard, o tastatură wireless prevăzută cu touchpad integrat.
Logitech Harmony Smart Keyboard
Oferită la preţul de 150 dolari, accesoriul Logitech Harmony Smart Keyboard este cu 20 dolari mai scump decât telecomanda Harmony Smart Control, dar pune la dispoziţie o tastatură qwerty de mărime normală şi touhpad .
Logitech Harmony Smart Control
Mai mică şi uşor de manevrat, telecomanda Harmony Smart Control este compatibilă cu o varietate largă de dispozitive, cum ar fi consola Xbox One, seria de televizoare Apple TV, playerul Roku şi alte dispozitive de tip set-top-box.
Mult mai versatilă, tastatura wireless ne ajută să găsim rapid conţinutul dorit accesând până la 8 dispozitive asociate, cum ar fi console de jocuri, sisteme PC şi televizoare cu funcţie Smart TV. Comutarea între acestea este realizată rapid, folosind butonul special prevăzut pe carcasă.
Suplimentar, Logitech pune la dispoziţie aplicaţia Harmony App, capabilă să transforme orice smartphone sau tabletă în telecomandă multimedia universală.

Microsoft pregăteşte DirectX 12. Ce aduce nou şi când ar putea fi lansat

DirectX 11, cel mai longeviv API din seria DirectX este pe cale să fie înlocuit. În afară de suport pentru noi efecte speciale, DirectX 12 va conţine şi tehnologii capabile să extragă mai multă performanţă din generaţiile actuale de plăci video.
Microsoft a anunţat că va prezenta oficial următoarea versiune DirectX cu ocazia evenimentului Game Developers Conference, ce va avea loc în oraşul american San Francisco în data de 20 martie 2014. Oferit sub forma unei set de componente API (application layer interface) folosite pentru gestionarea sarcinilor multimedia şi jocuri, DirectX 12 va fi disponibil pentru toate sistemele de operare Microsoft. Dovadă pentru compatibilitatea API-ului DirectX 12 cu tablete şi telefoane bazate pe Windows Phone avem chiar invitaţia distribuită pentru evenimentul de prezentare, aceasta conţinând şi logoul Quallcomm pus alături de obişnuitele însemne AMD, Intel şi Nvidia.
Microsoft pregăteşte DirectX 12. Ce aduce nou şi când ar putea fi lansatM
Beneficiind de suportul a patru mari producători de chipseturi, Microsoft depune eforturi pentru a creşte eficienţa noului API, oferind acestora uneltele necesare pentru a stoarce şi mai multă performanţă din PC-uri, tablete, dispozitive smartphone şi console de jocuri.
Lansat în luna octombrie 2009 şi trecut de atunci doar prin revizii minore, API-ul DirectX 11 este contestat în prezent de AMD, compania propunând o alternativă cu performanţe superioare soluţiei oferite de Microsoft . Funcţional deja cu jocul Battlefield 4, noul API botezat Mantle ar putea deveni în cele din urmă parte integrantă din setul DirectX12, aducând creşteri sesizabile de performanţă pentru mai multe categorii de chip-uri grafice din generaţiile actuale şi viitoare, inclusiv soluţii non-Radeon aparţinând companiilor rivale.
Din păcate Microsoft are obiceiul de a sincroniza introducerea noilor versiuni DirectX cu reviziile majore aduse platformei Windows. Fără a lua în calcul eventualele versiuni beta, primul contact oficial cu platforma DirectX 12 probabil îl vom avea la momentul lansării sistemului Windows 9, pregătit pentru anul 2015.

Battlefield 4 – unul din cele mai ravnite jocuri PC

Pe 29 Octombrie 2013, EA Digital Illusions CE a lansat Battlefield 4 – unul din cele mai asteptate jocuri pentru PC ale acestui sfarsit de an. Fiind intr-o concurenta acerba cu Call of Duty Ghost, prin Battlefield 4 cei de la EA DICE au incercat sa perfectioneze orice aspect al jocului.
Jocul este compatibil pentru majoritatea platformelor: PC, Play Station 3, Play Station 4, Xbox 360 si Xbox One.
battlefield 4 joc pentru pc
Battlefield 4 este un fel de continuare a jocului Battlefield 3. Lumea jocului este oarecum asemanatoare cu a predecesorului, doar ca joci ca un soldat nou – sergent marin Daniel Recker. Povestea incepe prin evadarea din Baku, Azerbaijan impreuna cu alti membrii ai echipei, Dunn, Irish si Pac.
Battlefield Multiplayer contine 3 functii de joc: US, China si Rusia, iar modul Commander ce se regasea in Battlefield 2142 a fost reintrodus.
DICE pur si simplu ridica jocul la alt nivel, introducand mai mult spectacol, mai multe vehicule, mai multa munca in echipa, iar caracteristicile care au definit seria Battlefield de-a lungul anilor nu s-au pierdut.
Battlefield 4 preia sfera de actiunie a jocurilor anterioare si o intinde la maxim, cu harti ce se intind pe kilometri intregi insa pot fi parcursi la pas in cateva minute. Hartile sunt foarte mari, iar daca se intampla sa te nimeresti in joc cu mai putin de 50 de jucatori, exista riscul sa intervina plictiseala fiindca greu vei gasi pe cineva sa impusti. Insa cand in joc sunt 64 de jucatori, ei bine, atunci actiunea se simte din plin.
battlefield 4
Din anumite puncte de vedere mi se pare unul din cele mai realiste jocuri PC. Daca ne aflam de exemplu in mijlocul unei furtuni tropicale, vantul ne afecteaza atat vederea cat si miscarea. Cat despre grafica, este demna de un joc din 2013. Battlefield 4 se desfasoara cam in aceeasi perioada in care s-a desfasurat si Battlefield 3, motiv pentru care multe din armele si vehiculele ce se regaseau in versiunea anterioara se gasesc si in acest joc.
Daca ar fi sa fac un top al jocurilor pentru PC lansate in 2013 care merita cumparate, Battlefield 4 cu siguranta s-ar regasi in aceasta lista.
Una peste alta, este un joc reusit, un shooter ce combina multe elemente din lumea moderna si te face sa nu te mai ridici de la computer.

 

Lansari jocuri PC in luna februarie 2014

Thief-4-Garret
E multa liniste pe aici de ceva vreme, dar luna asta apare Thief. Pare sa fie un joc interesant tare.
1. Jazzpunk Aventura 7 Februarie 2014
2. The LEGO Movie Videogame Actiune 7 Februarie 2014
3. Borderlands 2: Mad Moxxi and the Wedding Shooter 11 Februarie 2014
4. Banished Simulator 18 Februarie 2014
5. Thief Aventura 25 Februarie 2014
6. Assassins Creed IV: Black Flag — Freedo Actiune 25 Februarie 2014
7. Plants vs. Zombies: Garden Warfare Shooter 25 Februarie 2014
8. The Wolf Among Us: Episode 5 — Cry Wolf Aventura 2014 Februarie 2014
9. Divinity: Original Sin RPG 2014 Februarie 2014
Incarcator wireless Samsung EP-WI950EWEGWW pentru Galaxy S4

Incarcator wireless pentru Samsung Galaxy S4: EP-WI950EWEGWW


Daca ati ajuns la acest articol inseamna ca aveti un telefon Samsung Galaxy S4, daca nu aveti inseamna ca doriti sa va cumparati, sau daca nu doriti sa va cumparati inseamna ca doar doriti sa fiti informati cu noile tehnologii de la Samsung.
De aceasta data este vorba de un incarcator WiFi pentru binecunoscutul model Samsung Galaxy S4, unul din cele mai bune telefoane in anul 2013, un telefon care a venit cu o multime de functii si senzori, printre care si incarcarea telefonului fara sa bagam vreun cablu in el .

Asadar, incarcatorul este original de la Samsung si se numeste EP-WI950EWEGWW, a fost conceput special pentru acest telefon, este relativ scump insa pentru cei care au dat 2000 ron pe un asemenea telefon cu siguranta isi permit sa cumpere si un incarcator wireless.
Incarcator wireless Samsung EP-WI950EWEGWW pentru Galaxy S4 Nu dorim sa ii laudam pe cei de la Samsung, insa cu siguranta cand fac ceva o fac cu mult devotament atat in lumea telefoanelor mobile cat si in celelalte produse pe care ei le ofera. De aceasta data este vorba de un simplu incarcator WiFi despre care nu prea avem ce sa discutam.
Canon PowerShot SX50 HS

Aparat foto digital Canon PowerShot SX50 HS


“Zambiti, va rog!” Va intrebati de ce? Pentru ca avem deosebita placere de a va prezenta unul din cele mai puternice aparate foto digitale de pe piata de specialitate din tara noastra.
Este vorba despre aparatul foto digital Canon Powershot, un aparat de o calitate exceptionala, prevazut cu multe functii speciale si un pret destul de mic in raport cu performanta acestuia, de numai 1889 lei .

Nu ne ramane decat sa va prezentam si dumneavoastra aceste caracteristici pentru a va convinge ca merita sa faceti o asemenea investitie.
Aparatul foto digital Canon Powershot are greutatea de 595 grame la dimensiunile standard (DxHxW) de 105.5×87.3×122.5 milimetrii.
Acum ca testul aspectului estetic l-am trecut cu brio, putem trece la nivelul urmator si anume la prezentarea detaliile tehnice ale acestui dispozitiv senzational.

Canon PowerShot SX50 HS
Aparatul foto are un vizor EVF, tip 0.20, si ecranul la dimensiunea de 2.8 inch. Senzorul de imagine al acestui aparat are dimensiunea de 1/2.3″ si o rezolutie exceptionala de 12.1 megapixeli.
In acelasi timp este dotat si cu procesorul de imagine Digic5 cu tehnologia iSAPS inclusa. Imaginile captate de acest minunat aparat foto sunt redate in formatele JPEG, Exif 2.3, DPOF 1.1, RAW, RAW+JPEG intr-o varietate de rezolutii 4000×3000, 2816×2112, 1600×1200, 640×480, 4000×2248, 2816×1584, 1920×1080, 640×360, 4000×2664, 2816×1880, 1600×1064, 640×424, 480×480 pixeli si multe altele.
Dar, cu ajutorul acestui aparat foto superb, puteti realiza si inregistrari video in formatul MOV [H.264+LINEAR PCM(stereo)], avand rezolutiile de 1920×1080, 1280×720, 640×480 si 320×240 pixeli. Timpul de inregistrare video in modul FULL HD si HD este de 29 de minute, iar in modul VGA este de 60 de minute.
Aparatul foto digital Canon Powershot este prevazut atat cu un zoom digital cat si cu un zoom optic, dar are in dotarea sa si blitz incorporat.
Alimentarea acestui exceptional aparat foto se face prin intermediul unui acumulator de tip Li-Ion, model Nb-10L, cu o durata de viata de 315 cadre in modul foto si de pana la 420 de minute de redare in modul video.
Cu siguranta nu este un aparat DSLR, insa claritatea pozelor este exceptionala. De asemenea trebuie sa mai tinem cont ca un aparat foto digital are destul de multe avantaje decat un DSLR (putem intra cu el pe stadioane – National Arena, este extrem de usor si nu iti trebuie foarte multe cunostinte pentru a face fotografii de calitate).

Samsung Galaxy S5 – review, pareri, discutii, comentarii, baterie, caracteristici, display si pret!


Galaxy S5 este prima noutate din 2014 de la Samsung. Noul smartphone a fost prezentat pentru prima oara la Mobile World Congress de la Barcelona, unul din cele mai mari evenimente de telefoane mobile din lume. Trecand peste acest eveniment incepem sa lamurim toate aspectele despre noul S5 de la Samsung, un smartphone ce se remarca prin caracteristicile uimitoare, senzorul de amprenta si nu in ultimul rand calitatile lui speciale.
Plecand de la premiza “De ce Samsung Galaxy S5?”, putem spune ca a fost unul din cele mai asteptate gadget-uri de la Mobile World Congress de la Barcelona, asta si datorita marketing-ului foarte puternic facut de cei de la Samsung dar si din simplul motiv ca sunt cei mai buni in ceea ce fac, asta au demonstrat-o si in modelele precedente ex: Galaxy S4 si Galaxy S3.
Samsung Galaxy S5 este smartphone-ul perfect al momentului, de aceea incercam sa scriem un articol cat mai detaliat in care sa prezentam fiecare detaliu despre el. Incepem sa scoatem in evidenta tot ce are bun, dar si sa-l criticam acolo unde este cazul.
Galaxy s5
Display: Chiar ma bucur ca si-au pastrat traditia si nu au modificat foarte mult diagonala display-ului, tinand cont ca S4 vine cu un diplay de 5 inch, Samasung Galaxy S5 vine exact cu un ecran de 5,1 inch si o rezolutie de 1080×1920 detinand tehnologia FHD Super AMOLED, care vine cu un contrast extrem de puternic si un display extrem de luminat. Sincer sa fiu nu prea sunt diferente enorme fata de S4, cel putin teoretic, pentru ca practic situatia sta cu siguranta altfel si diferentele sunt destul de vizibile cu ochiul liber.
Procesor:ca de obicei cand discutam despre noile telefoane de la Samsung discutam si despre procesoare puternice, Galaxy S5 vine cu un cip Snapdragon 800, ce are un procesor quad core ce are o frecventa de 2.5 GHz, unul din cele mai performante procesoare ale momentului. Datorita cip-ului Snapdragon 800, jocurile sunt mult mai reale, grafica extraordinara si viteza uimitoare, fara bug-uri sa alte tampenii.
Camera:cum erau si zvonurile, camera principala este de 16 Mp si camera secundara este ca la Galaxy S4 de 2 Mp, existau ceva zvonuri cum ca, camera frontala o sa fie de 5 Mp, insa nu au fost adevarate si in mod cert este de doar 2 Mp. Sincer sa fiu ma asteptam la o inbunatatire, dar se pare ca cei de la Samsung nu au dorit sa schimbe prea mult regulile jocului. Cat despre camera video nu avem ce sa comentam pentru ca este capabila sa inregistreze HDR cu 30 de frame-uri pe secunda, de asemenea avem si stabilizare optica, rezolutia de filmare este una uimitoare, 4K UHD, cu rezolutie de patru ori peste full HD.
Memorie: Sincer acesta este punctul slab al acestui telefon, asta pentru ca are decat 2 Gb. Initia zvonurile spuneau ca o sa aibe 3 GB RAM, insa au ramas la doar 2 GB si il putem considera un minus. Predecesorul sau Samsung Galaxy S4 are aceeasi memorie, nu vad motivul pentru care nu au reusit sa mai adauge 1 Gb.
Design: Aici ma asteptam sa fie ceva care sa zic “jos palaria”, insa nu preau au venit cu noutati, ma asteptam la un design mai futurist, mai sf putin, insa au mers pe ceva standard care sa prinda la public. Aparuse pe internet fel si fel de poze, insa in realitate telefonul a fost conceput altfel. Aici acord un minus pentru cei de la Samsung.
Sistem de operare:pe Samsung Galaxy S5 ruleaza Android 4,4…un sistem de operare care nu se gaseste nici pe Glaxy S4 si nici pe alte telefoane mai noi. Detin un S4 si pot spune cu siguranta ca inca nu se poate face update la versiunea 4.4.
Baterie:clar ma asteptam sa fie mai mare, asa a si fost pentru ca noua baterie de la Samsung Galaxy S5 este de 2800 de mAh. Producatorul ne promite ca bateria dureaza in stand-by pana la 390 de ore, adica undeva la 16 zile, iar daca se vorbeste la telefon ajunge undeva la 21 ore. Nu stiu cat de adevarata este informatia dar in mod cert bateria a venit cu o imbunatatire.
Senzori:la fel ca la S4, cu ajutorul aplicatiei S Health te ajuta sa-ti monitorizezi numarul de pasi efectuati, iti poti crea singur un target pe fiecare zi. In plus, Galaxy S5 are si senzor de masurare a pulsului, o noutate in lumea telefonelor mobile. Nu stiu cat o sa fie de necesar pentru utilizatori dar in principiu este bine sa fie acolo, in rest daca o sa-l folosim de cateva ori pe durata de viata a telefonului nu mai conteaza. De asemenea avem senzorii deja cunoscuti Busola digitala, Gyroscope, Accelerometru si
Senzor de proximitate
Greutate:era de asteptat ca o sa fie mai greu decat Galaxy S4, asadar S5 este cu 15 grame mai greu cantarind 145 de grame. Dar nu trebuie sa uitam ca in astea 15 grame s-a imbunatatit procesorul, bateria si display-ul.
Internet:ma bucura foarte mult ca foloseste tehnologia 4G (LTE Cat3 100/50 Mbps), la noi in Romania nu prea este folosita decat prin Bucuresti, si aici foarte putin. Poate in cativa ani o sa se bucure si Romanii de viteza uimitoare 4G.
Pachetul contine:
- telefonul
- casti
- incarcator
- cablu de date
- carte
Telefonul va ajunge in mainile utilizatorilor undeva in luna Aprile a acestui an, pana atunci nu avem decat sa estimam un pret si sa spune ca deja se fac precomenzi pe site-urile de specialitate din strainatate, iar telefonul costa undeva la 800 de dolari, probabil in Romania o sa ajunga la 2700-2800 RON.
In principiu, SAMSUNG GALAXY S5 a lasat un gust amar fanilor care se asteptau ca sud-coreenii sa vina cu un produs complet nou. SAMSUNG GALAXY S5 pare, mai mult, un upgrade la Galaxy S4, nicidecum un produs revolutionar care sa fie atat de adorat. Sincer nu cred ca o sa depaseasca vanzarile lui S4, pentru ca nu are nici un rost sa ti-l achizitionezi decat daca vrei numele de S5, altfel nu se merita…cel putin aceasta este parerea mea, daca va doriti ceva revolutionar atunci mai aveti de asteptat pana o sa apara Samsung Galaxy S6.
caracteristici complete telefon samsung galaxy s5


Noile boxe wireless Authentic L16 si L8 de la JBL

jbl authentic l16 si l8
JBL a anuntat doua noi boxe din gama de produse Authentic, L16 si L8. Ambele lucreaza virtual cu orice dispozitiv si folosesc tehnologie de imbunatatire a muzicii digitale redand astfel sunetul la calitatea unui studio. Ambele boxe JBL Authentic L16 si L8 suporta conectivitate AirPlay, DLNA, NFC si Bluetooth, astfel nu o sa aveti probele in gasirea unui dispozitiv compatibil.
Boxele din noua seria de produse de la JBL suporta streaming audio de calitate de 24bit/95KHz, calitatea unui studio avand in vedere calitatea unui CD ce ofera sunet la 16bit/44.1KHz. Noile produse pot fi ideala pentru persoanele ce folosesc servicii streaming ca Qobuz ce ofera muzica la o calitate inalta.
Produsele suporta tehnologia Clari-Fi ce presupune ca va reda detaliile pierdute in compresia fisierelor de muzica. Aceasta setare poate fi modificata prin intermediul aplicatiei JPL Music folosita pe un smartphone sau tableta.
“Tehnologia Harman Clari-Fi inlocuieste detaliile lipsa pierdute in compresia fisierelor de muzica, adaugand detalii si energie oricarui stream de joasa caliate” – conform JBL
Modelul L16 foloseste o carcasa construita din lemn de nuc ce include 6 difuzoare si amplificatoare de 50W oferind un sunet pe trei cai; L8 foloseste o carcasa finisata din lemn, include patru amplificatoare si difuzoare de 30W oferind un sunet de doua cai.
Noile boxe JBL Authentic L16 au pretul de 900 de lire iar modelul L8 este disponibil pentru 500 de lire.

SURSA.TECHCAFE.RO

joi, 6 martie 2014

allview AllDro 2 Speed Quad



Review  allview AllDro 2 Speed Quad


Popular Posts

IT HARDWARE