vineri, 7 martie 2014

Samsung Galaxy S5 – review, pareri, discutii, comentarii, baterie, caracteristici, display si pret!


Galaxy S5 este prima noutate din 2014 de la Samsung. Noul smartphone a fost prezentat pentru prima oara la Mobile World Congress de la Barcelona, unul din cele mai mari evenimente de telefoane mobile din lume. Trecand peste acest eveniment incepem sa lamurim toate aspectele despre noul S5 de la Samsung, un smartphone ce se remarca prin caracteristicile uimitoare, senzorul de amprenta si nu in ultimul rand calitatile lui speciale.
Plecand de la premiza “De ce Samsung Galaxy S5?”, putem spune ca a fost unul din cele mai asteptate gadget-uri de la Mobile World Congress de la Barcelona, asta si datorita marketing-ului foarte puternic facut de cei de la Samsung dar si din simplul motiv ca sunt cei mai buni in ceea ce fac, asta au demonstrat-o si in modelele precedente ex: Galaxy S4 si Galaxy S3.
Samsung Galaxy S5 este smartphone-ul perfect al momentului, de aceea incercam sa scriem un articol cat mai detaliat in care sa prezentam fiecare detaliu despre el. Incepem sa scoatem in evidenta tot ce are bun, dar si sa-l criticam acolo unde este cazul.
Galaxy s5
Display: Chiar ma bucur ca si-au pastrat traditia si nu au modificat foarte mult diagonala display-ului, tinand cont ca S4 vine cu un diplay de 5 inch, Samasung Galaxy S5 vine exact cu un ecran de 5,1 inch si o rezolutie de 1080×1920 detinand tehnologia FHD Super AMOLED, care vine cu un contrast extrem de puternic si un display extrem de luminat. Sincer sa fiu nu prea sunt diferente enorme fata de S4, cel putin teoretic, pentru ca practic situatia sta cu siguranta altfel si diferentele sunt destul de vizibile cu ochiul liber.
Procesor:ca de obicei cand discutam despre noile telefoane de la Samsung discutam si despre procesoare puternice, Galaxy S5 vine cu un cip Snapdragon 800, ce are un procesor quad core ce are o frecventa de 2.5 GHz, unul din cele mai performante procesoare ale momentului. Datorita cip-ului Snapdragon 800, jocurile sunt mult mai reale, grafica extraordinara si viteza uimitoare, fara bug-uri sa alte tampenii.
Camera:cum erau si zvonurile, camera principala este de 16 Mp si camera secundara este ca la Galaxy S4 de 2 Mp, existau ceva zvonuri cum ca, camera frontala o sa fie de 5 Mp, insa nu au fost adevarate si in mod cert este de doar 2 Mp. Sincer sa fiu ma asteptam la o inbunatatire, dar se pare ca cei de la Samsung nu au dorit sa schimbe prea mult regulile jocului. Cat despre camera video nu avem ce sa comentam pentru ca este capabila sa inregistreze HDR cu 30 de frame-uri pe secunda, de asemenea avem si stabilizare optica, rezolutia de filmare este una uimitoare, 4K UHD, cu rezolutie de patru ori peste full HD.
Memorie: Sincer acesta este punctul slab al acestui telefon, asta pentru ca are decat 2 Gb. Initia zvonurile spuneau ca o sa aibe 3 GB RAM, insa au ramas la doar 2 GB si il putem considera un minus. Predecesorul sau Samsung Galaxy S4 are aceeasi memorie, nu vad motivul pentru care nu au reusit sa mai adauge 1 Gb.
Design: Aici ma asteptam sa fie ceva care sa zic “jos palaria”, insa nu preau au venit cu noutati, ma asteptam la un design mai futurist, mai sf putin, insa au mers pe ceva standard care sa prinda la public. Aparuse pe internet fel si fel de poze, insa in realitate telefonul a fost conceput altfel. Aici acord un minus pentru cei de la Samsung.
Sistem de operare:pe Samsung Galaxy S5 ruleaza Android 4,4…un sistem de operare care nu se gaseste nici pe Glaxy S4 si nici pe alte telefoane mai noi. Detin un S4 si pot spune cu siguranta ca inca nu se poate face update la versiunea 4.4.
Baterie:clar ma asteptam sa fie mai mare, asa a si fost pentru ca noua baterie de la Samsung Galaxy S5 este de 2800 de mAh. Producatorul ne promite ca bateria dureaza in stand-by pana la 390 de ore, adica undeva la 16 zile, iar daca se vorbeste la telefon ajunge undeva la 21 ore. Nu stiu cat de adevarata este informatia dar in mod cert bateria a venit cu o imbunatatire.
Senzori:la fel ca la S4, cu ajutorul aplicatiei S Health te ajuta sa-ti monitorizezi numarul de pasi efectuati, iti poti crea singur un target pe fiecare zi. In plus, Galaxy S5 are si senzor de masurare a pulsului, o noutate in lumea telefonelor mobile. Nu stiu cat o sa fie de necesar pentru utilizatori dar in principiu este bine sa fie acolo, in rest daca o sa-l folosim de cateva ori pe durata de viata a telefonului nu mai conteaza. De asemenea avem senzorii deja cunoscuti Busola digitala, Gyroscope, Accelerometru si
Senzor de proximitate
Greutate:era de asteptat ca o sa fie mai greu decat Galaxy S4, asadar S5 este cu 15 grame mai greu cantarind 145 de grame. Dar nu trebuie sa uitam ca in astea 15 grame s-a imbunatatit procesorul, bateria si display-ul.
Internet:ma bucura foarte mult ca foloseste tehnologia 4G (LTE Cat3 100/50 Mbps), la noi in Romania nu prea este folosita decat prin Bucuresti, si aici foarte putin. Poate in cativa ani o sa se bucure si Romanii de viteza uimitoare 4G.
Pachetul contine:
- telefonul
- casti
- incarcator
- cablu de date
- carte
Telefonul va ajunge in mainile utilizatorilor undeva in luna Aprile a acestui an, pana atunci nu avem decat sa estimam un pret si sa spune ca deja se fac precomenzi pe site-urile de specialitate din strainatate, iar telefonul costa undeva la 800 de dolari, probabil in Romania o sa ajunga la 2700-2800 RON.
In principiu, SAMSUNG GALAXY S5 a lasat un gust amar fanilor care se asteptau ca sud-coreenii sa vina cu un produs complet nou. SAMSUNG GALAXY S5 pare, mai mult, un upgrade la Galaxy S4, nicidecum un produs revolutionar care sa fie atat de adorat. Sincer nu cred ca o sa depaseasca vanzarile lui S4, pentru ca nu are nici un rost sa ti-l achizitionezi decat daca vrei numele de S5, altfel nu se merita…cel putin aceasta este parerea mea, daca va doriti ceva revolutionar atunci mai aveti de asteptat pana o sa apara Samsung Galaxy S6.
caracteristici complete telefon samsung galaxy s5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

IT HARDWARE