vineri, 12 iunie 2015

AMD cu arhitectură Zen

Noile familii de procesoare AMD cu arhitectură Zen ce vor fi lansate în 2016

amdzen
AMD ne-a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute toate familiile de procesoare cu arhitectură Zen, atât pentru desktop cât și pentru mobil, ce vor fi lansate în 2016.
Summit Ridge va fi o familie de procesoare high end pentru desktop, cu opt nuclee, realizate în procesul tehnologic 14 nm pentru viitorul socket FM3. Unificarea soket-urilor pentru desktop a fost confirmată și va fi disponibilă cu această ocazie, deoarece, modele de procesoare Zen cu grafica integrată, denumite Bristol Ridge se vor potrivi de minune pe FM3. Familia de procesoare Bristol Ridge se vor bate pe segmentul mediu, cu 4 nuclee SOC pe 14 nm, dar cu o nouă arhitectură GPU, HSA 1.0 și TrueAudio.
Tehnologiile de mai sus se vor regăsi și in familia de procesoare Basilisk, disponibile pe segmentul buget, cu doar 2 nuclee. Din păcate, aceste procesoare nu vor avea socket, fiind sudate pe placa de bază în format BGA, ce vor avea denumirea FT4.
Pe partea mobilă vom avea trei familii de procesoare, unificate în format BGA (FT4 desktop), toate cu grafică integrată, primele două fiind deja menționate în lumea desktop. Astfel Bristol Ridge va include quad-core-uri Zen cu TDP între 15-35 W, Basilisk va oferii dual-core-uri Zen cu TDP între 5 – 15 W. Că tot veni vorba, capitolul buget din segmentul mobil va fi reprezentat de Styx, SoC pe 14 nm, două nuclee K12 cu arhitectură ARM, HSA 1.0 și TDP de numai 2 W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

IT HARDWARE