vineri, 12 iunie 2015

Construirea unui PC

Construirea unui PC pentru prima data – AMD vs. Intel

Construire PC

Construirea unui PC – Buget alocat

Am intalnit de-a lungul timpului persoane care doreau construirea unui PC, insa nu detineau cunostintele necesare configurarii. Drept urmare apelau la mine pentru achizitionarea componentelor in bugetul alocat. Asadar in primul rand trebuie sa iti cunosti bugetul, cat esti dispus sa cheltui si cat sa sacrifici din pricina acestuia.
Poti construi un PC mediocru pentru gaming 1080p cu un buget cuprins intre 1600 lei si 3000 lei, in functie de preferinte (AMD+AMD sau Intel+Nvidia). Avand in vedere ca esti nou in construirea unui PC, probabil inca nu ai stabilit aceste preferinte. In acest caz voi incerca sa iti expun cele mai frecvente motive pentru alegerea componentelor AMD, Intel si Nvidia. Desigur, placa de baza, sursa, mediul de stocare, sunt si acestea importante, insa procesorul si placa video au cel mai mare impact asupra bugetului.

Intel vs. AMD

Intel este cunscut pentru performanta mai buna pe un singur nucleu si racirea mai buna, insa la un pret ceva mai mare. In timp ce AMD este asociat cu o performanta multi-core superioara la un pret mai bun. Exista mai multe argumente pro si contra pentru fiecare companie, insa pentru un buget mediu recomand cu incredere procesoarele AMD, cu conditia sa inlocuiesti cooler-ul stock cu unul mai bun. Va fi interesant de vazut cum DirectX 12 va afecta aceasta alegere, permitand o utilizare mai eficienta a procesoarelor multi-core.
Recomand unul dintre aceste procesoare: AMD FX 8320 sau Intel i5 4460

AMD vs. Nvidia

In prezent, placile video AMD impreuna cu un procesor de aceeasi marca ofera cea mai buna performanta. Cu toate acestea, acest beneficiu vine cu un consum mai mare de energie, care afecteaza factura de energie, in cazul in care esti preocupat de asa ceva. Frecventa si beneficiile driverelor AMD s-au imbunatatit dramatic in ultimul an, insa tot cred ca Nvidia se afla mai presus in ceea ce priveste promptitudinea si consistenta.
Pentru placile video, ecosistemul software este de asemenea important. Atat AMD cat si Nvidia au solutii pentru optimizarea automata a jocurilor pentru setari grafice ideale bazate pe hardware.
Cand vine vorba despre recomandarea unei placi video AMD sau Nvidia, nu o pot face. Depinde foarte mult de model, pret, si pentru ce este utilizata de catre cumparator. Cerceteaza si citeste review-uri pentru a te hotari.
Am creat un wishlist pe PC Garage cu o configurare ce te duce la un pret de 2.873,91 lei. Vezi aici.
Foloseste voucher-ul 9NAA3PWT pe PC Garage si primesti 1% discount
Configuratia de mai sus este capabila de jocuri high-end 1080p. Am inclus un SSD pentru ca PC sa fie mult mai rapid, insa nu am adaugat si un cooler. Iti recomand sa inlocuiesti cooler-ul stock cu un altul. De asemenea, daca placa de baza ti se pare prea scumpa, o poti inlocui cu alta mai ieftina. De mentionat ca acestea sunt componente de calitate, nu marci de buget, care iti ofera longevitate si satisfactie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

IT HARDWARE