vineri, 12 iunie 2015

Microsoft Edge


Microsoft Edge – Inlocuitorul Internet Explorer

Microsoft Edge Windows 10 Browser

Detaliile inlocuitorului Internet Explorer, nume de cod Project Spartan, au fost dezvaluite

Microsoft a dezvaluit in cele din urma browser-ul de generatie urmatoare care va inlocui Internet Explorer. Numit Microsoft Edge, acesta este un browser mai rapid si mai minimalist spre deosebire de vechiul Internet Explorer, pe care il stim cu totii.
Detalii privind Edge au fost dezvaluite la conferinta anuala a dezvoltatorilor, Build, alaturi de un nou logo care a insotit anuntul. Desi inca se foloseste simbolul familiar „E”, design-ul si culoarea s-a schimbat usor. Probabil compania s-a gandit sa pastreze acest brand si pentru noul sau browser, iar denumirea de Edge a permis doar mici modificari de imagine, ci nu un design nou nout asa cum ma asteptam in cazul in care numele ar fi ramas Spartan.
O caracteristica cheie este integrarea asistentului virtual Cortana, care poate fi folosit ca parte a functiei de cautare.
In plus, utilizatorii pot adnota si desena pe paginile web. Aceasta caracteristica functioneaza atat pe desktop cat si pe dispozitive mobile, utilizatorii de smartphone si tablete putand desena folosind degetul sau un stylus iar utilizatorii de PC-uri folosind mouse-ul si tastatura.
Microsoft Edge
Microsoft Edge
In luna martie s-a aflat ca Microsoft doreste sa renunte la Internet Explorer in favoarea unui nou browser, cu toate acestea, vechiul IE va fi in continuare disponibil temporar pentru utilizatorii Windows 10. Decizia de a pastra temporar IE s-a luat pentru a veni in ajutorul companiilor care inca folosesc tehnologii mai vechi concepute pentru Internet Explorer, precum controale personalizate ActiveX si Browser Helper Objects.
Noul browser va folosi EdgeHTML, un motor restructurat care inlocuieste vechiul Trident, folosit in Internet Explorer in ultimele decenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

IT HARDWARE